KULTTUURIPALKINNOT

YHTYELAULUKILPAILUT

YHTEYSTIEDOT

Kulttuurisäätiön kiertopalkinto
Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö

{ 28.01.2013 }

MUSIIKIN MAISTERI JUHA UNTALA

Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö palkitsi vuoden 2012 tamperelaisen kulttuuriteon tekijänä Tampereen musiikkiakatemian lehtorin, musiikin maisteri Juha Untalan, 46.

Untalan viimevuotisia näyttöjä oli mm. Igor Stravinskyn Sotilaan tarinan musiikillinen johto Tampereen musiikkiakatemiassa. Esitys oli kymmenien tekijöiden taitavan yhteistyön summa. Kriitikko Harri Hautala arvioi Aamulehdessä, että ”Pyynikkisalin näyttämöllä ei varmaan koskaan ole näytelty, tanssittu ja soitettu samalla kertaa yhtä verevästi”. Untalan johtama kamariyhtye loi Stravinskyn rytmisesti vaativaan musiikkiin ytyä ja vangitsevaa sointia.

Juha Untala on monitaitoinen musiikin tekijä. Trumpetinsoiton lehtorina hän kouluttaa Tampereen musiikkiakatemiassa uutta soittajapolvea. Hän johtaa vaskiyhtye Ultra Brassia ja puhallinorkesteri Pyynikin Puhaltajia. Hän on johtanut useita kaupunginorkestereita sekä teatterien musikaaleja.

Säätiön puheenjohtaja, ministeri Jarmo Rantanen ojensi kulttuuripalkinnon Juha Untalalle Kallen-päivänä Finlaysonin Pikkupalatsissa pidetyssä tilaisuudessa.

Juha Untala Juha Untala

ETUSIVULLE