KULTTUURIPALKINNOT

YHTYELAULUKILPAILUT

YHTEYSTIEDOT

Kulttuurisäätiön kiertopalkinto
Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö

{ 28.01.2015 }

SALLA SIMUKKA

Kirjailija Salla Simukalle, 33, ojennettiin keskiviikkona 28. tammikuuta Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiön kulttuuripalkinto vuoden 2014 tamperelaisesta kulttuuriteosta.

Palkinnon perusteluissa todetaan säätiön perustajan tahdon toteutuvan joka kohdassaan: Salla Simukka on syntyjään tamperelainen, asuu Tampereella ja hänen nyt palkitun teoksensa päähenkilökin on tamperelainen.

Palkintoon vienyt teos on romaanitrilogian kolmas osa Musta kuin eebenpuu. Aiemmat osat ovat kahtena edellisvuotena ilmestyneet Punainen kuin veri ja Valkea kuin lumi. Trilogia on Salla Simukan kansainvälinen läpimurto. Kolmannen osan käännösoikeudet on myyty lähes 50 maahan. Trilogia kuvaa lapsen kasvua nuoreksi aikuiseksi maailmassa, johon kuuluvat niin koulukiusaaminen ja huumeet kuin tekstiviestit.

Salla Simukan esikoisteos Kun enkelit katsovat muualle ilmestyi vuonna 2002. Sen jälkeen kirjailija on julkaissut uuden teoksen lähes joka vuosi. Lisäksi hän on suomentanut toistakymmentä teosta ja kirjoittanut sanomalehtiin kirjakritiikkejä.

Perinteisen palkinnon jakotilaisuuden jälkeen Salla kertoi omasta kirjailijan urastaan Iina Ojalan haastattelemana. Lisäksi Salla luki otteen palkitusta kirjastaan Musta kuin eebenpuu. Tilaisuuden viihdyttävästä musiikkitarjonnasta vastasivat Pirkanmaan AMK:n opiskelijat Severi Kärki klarinetilla ja Jarno Setälä kitaralla säestäen.

Musta kuin eebenpuu Salla Simukka Salla Simukka Salla Simukka

ETUSIVULLE

Salla Simukka Severi ja Jarno