KULTTUURIPALKINNOT

YHTYELAULUKILPAILUT

YHTEYSTIEDOT

Kulttuurisäätiön kiertopalkinto
Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö

{ 28.01.2007 }

TAIDEOPISKELIJA HANNU PELTONEN

Taideopiskelija Hannu Peltonen sai Kalle Kaiharin kulttuuripalkinnon vuoden 2006 tamperelaisesta kulttuuriteosta. Historiallisessa Finlaysonin teollisuusympäristössä aloitti vuonna 2006 toimintansa kehitysvammaisten aikuisten opiskelu- ja työkeskus Wärjäämö. Hannu Peltonen on ensimmäisessä ryhmässä aloittanut kolmivuotisen opiskelun Wärjäämön taideverstaassa ja saavuttanut lahjakkaana piirtäjänä nopeasti suurenmoisen taidon sekä värien käyttäjänä että muodon ilmaisijana.

Wärjäämön ensimmäisessä oppilasnäyttelyssä oli useita Peltosen töitä, joissa näyttäytyy myös toinen hänen erityislahjakkuutensa alue, tähtitiede. Hannu Peltola on kiehtovalla tavalla osannut yhdistää mielikuvitusmaailmaansa niitä avaruuden ilmiöitä, joita hän on tutkinut kaukoputkella ja alan kirjallisuutta lukemalla.

Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö toivoi Kallen Kulttuuripalkinnon kannustavan Hannu Peltosta toimissaan sekä luovana taiteilija että tähtien tutkijana. Samalla säätiö halusi palkinnon kautta osoittaa kiitollisuutta ja arvostusta Wärjäämö –työkeskukselle, sen henkilökunnalle ja opiskelijoille työstä, joka koituu yhteiseksi parhaaksi ja tamperelaisen kulttuurin hyväksi.

ETUSIVULLE