KULTTUURIPALKINNOT

YHTYELAULUKILPAILUT

YHTEYSTIEDOT

Kulttuurisäätiön kiertopalkinto
Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö

{ 27.01.2017 }

KUVATAITEILIJA TUULA LEHTINEN

Kuvataiteilija Tuula Lehtiselle ojennettiin perjantaina 27. tammikuuta Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiön kulttuuripalkinto vuoden 2016 tamperelaisesta kulttuuriteosta.

Kuvataiteilija Tuula Lehtinen on arvostettu taiteilija ja kuvataiteen moniosaaja. Hän on aktiivinen toimija ja oman alansa kehittäjä erityisesti grafiikan alueella. Hän arvostaa perinteisiä tekniikoita ja haluaa jatkaa käsityötaitoja. Samalla hän uudistaa ja tuo vanhoja työmenetelmiä uudella tavalla nykyaikaan. Tuula Lehtisen erityisalueena on ollut viime vuosina mosaiikkityöt. Hänen merkittäviä mosaiikkitöitään on mm. Pikku Palatsin allasosaston Leilan puutarha.

Leilan puutarha

Kulttuurisäätiö haluaa korostaa palkinnolla Tuula Lehtisen taiteellisen uran merkittävää osa-aluetta, taiteen ja arkkitehtuurin yhdistämistä. Lehtinen on pitänyt tärkeänä taiteen integroitumista rakentamiseen ja korostanut taiteen merkitystä asuinalueilla ja liikenneväylillä, joka paikassa missä ihmiset elävät ja liikkuvat. Tuula Lehtinen on tehnyt merkittävää työtä Vuoreksen asuinalueen taideohjelman parissa. Tavoitteena on ollut, että Vuoreksesta muotoutuu kaupunginosa, joka tunnetaan taiteestaan ja jossa taide ja luonto ovat osa jokaisen asukkaan elämää.

Palkittu

Vuonna 2016 avattiin Tampereen Rantatunneli, jonka taideohjelman suunnittelussa ja onnistumisessa Tuula Lehtisen osuus oli keskeinen. Taideteosten toteuttaminen on ollut innostava taiteilijoiden ja monien muiden toimijoiden yhteishanke. Tamperelaisten taiteilijoiden suuri yhteinen taidegalleria tuottaa iloa Tampereen asukkaille ja kaikille Rantatunnelissa liikkujille.

Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö on jakanut palkintoja vuoden tamperelaisesta kulttuuriteosta vuodesta 1986 lähtien. Tänä vuonna jaettu kulttuuripalkinto oli suuruudeltaan 6 000 euroa.

ETUSIVULLE