KULTTUURIPALKINNOT

YHTYELAULUKILPAILUT

YHTEYSTIEDOT

Kulttuurisäätiön kiertopalkinto
Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö

{ 28.01.2010 }

MUUSIKKO EEVA KONTU

Eeva Kontu

Kuva: Kaupunkilehti Tamperelainen

Teatterikapellimestari ja jazzmuusikko Eeva Kontu, 28, otti eilen vastaan Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiön palkinnon vuoden 2009 tamperelaisesta kulttuuriteosta.

Eeva Kontu on ollut nuoresta pitäen monipuolinen muusikko. Hän aloitti uransa saksofonistina, mutta on esiintynyt myös pianistina ja huilistina sekä omassa jazzbändissään Groovessa laulusolistina. Eeva Kontu on opiskellut musiikkia Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Helsingin ammattikorkeakoulussa Stadiassa. Jo opiskelujensa alkuvaiheissa Eeva Kontu johti jopa yli kahdenkymmenen soittajan harrastajaorkesteria, mutta kulttuuriuutisten otsikoihin hän nousi ensi kerran vuonna 2006. Hänet kutsuttiin harjoituspianistin paikalta - vakinaisen kapellimestarin sairastuttua - johtamaan Tampereen Työväen Teatterin orkesteria Tuhkimo-musikaaliin.

Vuosi 2009 oli työntäyteistä aikaa. Eeva Kontu harjoitutti Pieni kauhukauppa -musikaalin Tampereen Komediateatterissa sekä johti TTT:n orkesteria ja teki sovitukset Iiro Rantalan säveltämässä lastenmusikaalissa Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti. Hän toimi orkesterin johtajana tanssiteatteri MD:n Road-musikaalissa ja johti orkesteria myös Andrew Lloyd Webberin musikaalista Tell Me On A Sunday sovitetussa Petra Karjalaisen esityksessä. Muusikkona hän on esiintynyt oman yhtyeensä lisäksi useissa eri kokoonpanoissa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on klassisen musiikin ja pianonsoiton jatko-opiskelu.

Eeva Kontu otti kulttuuripalkinnon vastaan Finlaysonin Pikkupalatsissa järjestetyssä Kallen -päivän tilaisuudessa. Palkintosumma on 5000 euroa.

ETUSIVULLE