KULTTUURIPALKINNOT

YHTYELAULUKILPAILUT

YHTEYSTIEDOT

Kulttuurisäätiön kiertopalkinto
Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö

{ 28.01.2005 }

SÄVELTÄJÄ JOUNI KAIPAINEN

Säveltäjä Jouni Kaipainen sai Kalle Kaiharin kulttuuripalkinnon vuoden 2004 tamperelaisesta kulttuuriteosta. Kaipaisen sävellystuotanto yli kahden vuosikymmenen ajalta on sekä taiteellisesti että määrällisesti kunnioitettava. Tampere Filharmonian nimikkosäveltäjänä hän on vaikuttanut merkittävästi kotikaupunkimme musiikkitarjonnan laatuun ja kehitykseen.

Vuosi 2004 oli Jouni Kaipaisen työssä vauhdikasta matkantekoa voitosta voittoon: kantaesityksinä Porvoon Suvisoitossa Astrid Lindgrenin satuun perustuva satuooppera Hämäränmaassa, Uusi Helsinki –kvartetin Kuhmossa ja myöhemmin Tampereella esittämä Viides Jousikvartetto, Tampere Filharmonian ja kapellimestari Hannu Linnun tulkitsema Kolmas Sinfonia sekä Tapiolan Kamarikuoron esittämä kuoroteos Des Flusses Stimmen.

Vuoden 2004 aikana Jouni Kaipainen oli Musica Aboan festivaalisäveltäjä; ohjelmistossa mm. oma saksofonikonserto Vernal Concerta, joka levytettiin edellisenä vuonna Ruotsissa ja jota Raschèr–saksofonikvartetti on esittänyt kymmeniä kertoja eri puolilla maailmaa. Jouni Kaipainen toimi myös Avantin suvisoiton taiteellisena johtaja Porvoossa. Hän on tehnyt urauurtavaa työtä myös Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa sävellysopetuksen opettajana.

Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö haluaa kiittää kulttuuripalkinnollaan säveltäjä Jouni Kaipaista hänen tamperelaisen ja koko suomalaisen säveltaiteen hyväksi tekemästään työstä. Kallen kulttuuripalkinto olkoon tunnustuksena erityisesti hänen vuoden 2004 saavutuksistaan ja samalla ilmauksena mieluisista odotuksista, jotka kohdistuvat hänen tuleviin teoksiinsa.

ETUSIVULLE